facebook menu

golf, golf brno, golfové hřiště

golf, golf brno, golfové hřiště

down

Oznámení o trvalém ukončení provozu hřiště po konci letošní sezóny

09. 09. 2019

Vážení golfisté,

následující řádky se mi nepíšou s lehkým srdcem, musím Vás však informovat, že to, čemu jsme se chtěli před téměř třemi lety, kdy jsme se ujali dalšího provozu golfového hřiště na Automotodromu, vyhnout, se s koncem letošní sezóny bohužel stane skutečností. Golf na Automotodromu s koncem letošního roku končí.

 

Bylo nám sděleno, že pro příští rok počítá vlastník Automotodromu se stavebními úpravami v areálu. Jednak má dle požadavků organizátorů MotoGP dojít k rozšíření únikové zóny zatáčky, která přiléhá k odpališti dnešní jamky č. 1. Vedle toho se vlastník areálu rozhodl, že na jamkách č. 1 a 2 postaví tzv. Motardovou dráhu (jedná se o jakýsi kombinovaný malý okruh s asfaltovými a nezpevněnými částmi). Tím přijdeme o celé „lázně“, tj. nejen o celé jamky č. 1 a 2, ale i o dvě jamky, které jsme v letošním roce vybudovali.

Za dané situace by nám zbyly pouze 4 jamky (snad s možností 1 až 2 dostavět). Provoz hřiště v takové podobě ale podle nás postrádá sportovní i ekonomický smysl. V dnešní 6jamkové podobě hřiště ekonomicky i sportovně pouze přežívá. Proto jsme věnovali maximální úsilí jeho dostavbě do 9jamkové podoby. Jen tak měl provoz dlouhodobě smysl a byl i výhledově ekonomicky udržitelný.

Z ekonomického pohledu rozhodnutí majitele areálu chápeme, jinak nás ale strašně mrzí. Golf na Automotodromu byla pro nás srdeční záležitost. 

V tuto chvíli nám nezbývá než poděkovat Vám všem za podporu našemu klubu a hřišti v posledních letech, za to, že jste na klub a hřiště nezanevřeli a podíleli se na klubovém životě. Rád bych poděkoval všem stávajícím i bývalým členům výboru klubu, kteří bez nároku na jakoukoli odměnu ve svém volném čase zajišťovali chod klubu a hřiště. Jmenovitě pak velký díl patří Víťovi Šímovi, který nejen řešil každodenní chod hřiště, ale v případě potřeby (a to bylo poměrně často) chodil hřiště zalévat a sekat. Děkuji Ivanu Hodovi, která se v pozici greenkeepera vzorně staral o hřiště a dostal jej do skvělého stavu. Děkuji i Petru Sobolovi, který jako greenkeeper působil před Ivanem. Děkuji paní Lazarové za péči o naše členy i návštěvníky v občerstvení. Děkuji Vám všem, kteří jste se účastnili brigád. Děkuji Vám všem, kteří jste finančně, materiálně či jinak klub podpořili.

Zbývají nám poslední dva měsíce letošní sezóny, pojďme si je tedy co nejvíce užít a s hřištěm se rozloučit. Budeme dále až do konce sezóny pořádat zajímavé turnaje. Budeme rádi, když se jich v co největším počtu zúčastníte. Pokud máte známé golfisty, kteří mají z minulosti k našemu klubu nebo hřišti vztah, nebojte se je pozvat.

Po skončení letošní sezóny bude hřiště uzavřeno. Vedením Automotodromu nám bylo přislíbeno, že v příštím roce, do doby než započne výstavba, bude hřiště alespoň částečně (lázně) v režimu veřejného hřiště dále provozovat a za symbolický poplatek umožní komukoli alespoň na lázních hrát. Tento provoz již však bude zcela mimo naši režii a bude zcela záviset na vůli Automotodromu hřiště udržovat a provozovat.

I když se jedná o veskrze smutnou zprávu, pokusme se v následujících zhruba dvou měsících bez přehnané lítosti s hřištěm rozloučit a vytvořit si ještě pár hezkých vzpomínek na něj.

Za výbor Golf klubu Automotodrom Brno, z.s.

Mgr. Jan Hovězák, prezident klubu




 
tel 420 605 11 09 54
mail gkab@email.cz
facebook facebook

Chcete dostávat novinky na Váš email ???
ZAREGISTROVAT SE